Megosztás:

Mit csinálsz este 10 és hajnali 4 között? Ha alvással töltöd ezt a kritikus idősávot, azzal az egész éjszakai jó alvásodat támogatod. A végigaludt éjszaka az energia raktáraid feltöltését, és kisimult idegrendszert eredményez.


Este 10 és hajnali 4 között sejt szintű regenerációs folyamatok zajlanak a szervezetben. Ez idő alatt termelődik a humán növekedési hormon, ami kritikus rendszer szintű folyamatok újrakalibrálásáért felel a szervezetben. 

  • Kiegyensúlyozza a hormonháztartást, 
  • kisimítja az idegrendszeri folyamatokat. 
  • Ezen kívül számos egyéb alapvető funkció az éjszaka folyamán történik akkor, amikor alszunk.

Olyan ez, mint egy mindennapos újraindítás és szoftverfrissítés a testünkben.

És ami a legfontosabb… Ezeket regenerációs folyamatokat a test kizárólag ebben a kritikus időintervallumban tudja futtatni, este 10 és hajnali 4 óra között, a napi cirkadián ritmusnak megfelelően, amit a napciklusok irányítanak. 

Tehát, ha ebben az időintervallumban a test nem alszik, akkor kihagyja a lehetőséget, hogy lefuttassa ezeket az öngyógyító, újrakalibráló folyamatokat

És nem számít, hogy mennyit alszol, ha kimarad ez a kritikus időintervallum este 10 és hajnali 4 között, a szervezet nem tudja bepótolni a kritikus órákban elszalasztott folyamatokat máskor. 

Szóval, te mit csinálsz 10 és 4 között? 

Az alvást mindenki megengedheti magának. Nem kerül pénzbe, nem kell hozzá semmilyen különleges ételt vagy étrendkiegészítőt vagy bármi egyebet beszerezned hozzá, pusztán egy döntésbe kerül, hogy lefekszel időben aludni. 

Tarts velem a következő heti blog videóban is, ahol további villám tippeket tudhatsz meg arról, hogyan aludj jól!  

Ha pedig a V.Á.L.T.S.® program további pillérei mentén is szeretnél elindulni, hogy visszaszerezd életerődet és energiádat, akkor regisztrálj a Vitalitásműhely AJÁNDÉK videotréning-sorozatra és ismerd meg a vitalitásod felé vezető út további mérföldköveit! 

Hasonló cikkek

>