Még tart a spárgaszezon, használd ki a végéig! 😉 Főzz belőle krémlevest, készítsd el garnélával vagy csavard baconbe.
A spárga elkészítése nem ördöngösség. Ha bizonytalan vagy, kezdd zöld spárgával. Ezt nem kell hámozni, csak a végéről vágd vagy törd le a fás részt. Főzve, párolva pillanatok alatt elkészül, azonban némi ízesítéssel még finomabb lesz. A pirított fokhagyma valamint a citrom savanyúsága remekül passzol hozzá. Hidegen vagy melegen a zöldségmatek kénes részét kipipálhatod ezzel a salátával.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
Spárgasaláta fokhagymával
Elkészítés
Párold meg a spárgát, amíg élénk zöldek és enyhén puhák lesznek, de még roppanós az állaguk. Használhatsz párolóedényt, pároló betétet vagy egy fazék vízben is készítheted.
Ezután tedd a spárgákat jeges vízbe, hogy megmaradjon a színe, és ne puhuljon tovább.
Hevítsd az olajat egy edényben vagy serpenyőben, és add hozzá a préselt fokhagymát.
Döntsd az edényt oldalra, hogy a forró olaj teljesen elfedje a fokhagymát.
Amikor a fokhagyma szép aranybarna, vedd le a tűzhelyről.
Vedd ki a jeges vízből a spárgákat, és fektesd egy nagy lapos tányérra őket.
Öntsd rá egyenletesen a fokhagymát az olajjal együtt.
Szórd meg karikákra vágott újhagymával, csepegtesd rá a citrom levét, végül sózd ízlés szerint.
A saláta elkészült, fogyaszthatod hidegen és melegen egyaránt.
Megjegyzés
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180111426