Ragadós BBQ csirkecomb, sült zöldségekkel

Folytassuk íz-körüli utazásunkat!

A barbecue ízvilágát tekintve maga Amerika!

Ez a ragadós, BBQ csirkecomb egyszerűen elkészíthető. Persze a “lelke” a barbecue szósz, amit el tudunk készíteni előre, így egy gyors vacsorának is tökéletes.

Print Recipe
Ragadós BBQ csirkecomb, sült salátával
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
AIP kompatibilis BBQ szósz
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
AIP kompatibilis BBQ szósz
Elkészítés
  1. A szalonnazsír kivételével az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe, és addig aprítsuk, amíg teljesen homogén masszát kapunk.
  2. Az elkészült masszát tegyük egy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük addig, amíg felforr.
  3. Adjuk hozzá a szalonnazsírt, és alaposan keverjük össze a masszával.
  4. Vegyük kisebbre a hőfokot, annyira, hogy éppen csak forrjon, de ne égjen le, ne fröcsköljön.
  5. Kevergessük addig, amíg a massza sötét színű lesz és besűrűsödik. A habzás miatt nem kell aggódni, a kevergetés hatására ez eltűnik.
  6. Ízlés szerint, ha szükséges tehetünk hozzá még egy kis almaecetet.
  7. Főzzük addig amíg eléri a megfelelő állagot.
  8. Amikor elkészült, öntsük a BBQ szószt üvegekbe, várjuk meg amíg lehűl. Ezután tegyük a hűtőszekrénybe, 2 hónapig is eláll. Használhatjuk bármilyen húshoz, zöldséghez. Fontos, hogy felmelegítve fogyasszuk.
A csirke és a saláta elkészítése
  1. Melegítsük elő a sütőt 220 C fokra.
  2. A csirkecombokról távolítsuk el a bőrt, a zsíros részeket. Vágjuk a combokat nagyobb csíkokra. (egy nagyobb combot 4 csíkra)
  3. Tegyük a csirkecsíkokat egy tálba, adjunk hozzá 120 ml BBQ mártást.
  4. Alaposan kenjünk be minden szelet húst a szósszal. A maradék szószt tegyük félre.
  5. Az avokádóolajat oszlassuk el egyenletesen egy tepsin. Tegyük rá a vegyes zöldségkeverék felét.
  6. Soknak tűnhet, de ez nagyon hamar össze fog esni a sütés alatt.
  7. A felkarikázott hagyma és retek karikák felét szórjuk a zöldségkeverék tetejére.
  8. Óvatosan öntsük le a zöldségeket almaecettel, majd sózzuk meg.
  9. Alaposan keverjük össze, végül tegyük a zöldségkeverék maradék felét is hozzá.
  10. Tegyük be a tepsit a sütőbe a középső rácsra, és süssük a zöldségeket 10 percig.
  11. Ezután óvatosan vegyük ki a tepsit, a zöldségeket igazítsuk a tepsi szélére, és szétterítve helyezzük közvetlen a tepsire a csirkecsíkokat.
  12. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük további 10 percig, majd vegyük ki a sütőből.
  13. A sült zöldségeket tegyük egy tálba. A sütőt pedig vegyük magas fokozatra.
  14. Kenjük be a húsokat a maradék BBQ szósszal, és tegyük vissza a sütőbe. Süssük addig, amíg csillogóssá, ragadóssá válik a szósz a húson. Ez kb. 2-3 perc.
  15. Ezután vegyük ki a sütőből és pihentessük addig, amíg a köretet elkészítjük.
  16. A maradék újhagyma és retek karikákat adjuk a káposztamixhez, keverjük össze. Tegyük tányérra, szórjuk meg a tetejét apróra vágott friss korianderrel, majd helyezzük rá a csirke csíkokat.
Megjegyzés

Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174833068/

>